Hvordan bli frisk fra IBS og IBD med fekal transplantasjon

                              Hei

Jeg har fått en del forespørsler hva Fekal Transplantasjon er, hvorfor en blir frisk. Hvordan det utføres. Noen synes det hørres skummelt ut. Hvordan en får henvisning. Så jeg vil i dette innlegget forklare litt hvordan det virker.

Hva er Fekal transplantasjon FMT?

DU MÅ ALDRI GJØRE DETTE HJEMME. DET KAN VÆRE DØDELIG.

Fekal transplantasjon er at en får tilført frisk avføring fra en frisk person som er nøye sjekket. En får tilført en væskeblanding rektalt altså i baken. Som blir sprøytet opp i hele tarmen. Selve prossesen er smertefri. Høres vondt ut. Men det er kun litt ubehagelig. Ikke vondt. Årsaken til mange mageproblemer er at vi mangler friske bakterier i tarmen som skal være der. Årsaken kan være antibiotika som ikke bare dreper stygge bakterier men også friske bakterier som er nødvendige for at imunforsvaret og tarmen skal fungere optimalt. En annen årsak er tilsettningstoffer i maten, sprøytemidler og genmodifisert mat. Som forvirrer imunforsvaret vårt, å også dreper gode bakterier som er nødvendige for oss. En FMT transplantasjon tilfører disse bakteriene, slik at tarmen får en restart. Å de fleste som utfører det blir friske.

9 av 10 av IBS pasientene

7 av 10 av IBD pasientene

Tallene er fra sjøkanten legesenter ved Harstad ved dyktige Frank Hilpüsch 

Han forsker på dette ved siden av sin almenlege praksis, å skulle hatt medalje for sin forskning.

Gastrolegen din har mest sannsynlig lite kunskap om dette. Så du vil som de fleste andre av oss ikke bli anbefalt av sykehuset å utføre det. Men ikke hør på dem. De vet ikke nok. Å mange har gått fra å nesten bli uføre, til å være i full jobb igjen.

 

Det finnes private sykehus som utfører dette. Men da må du rekne 40000 i bare behandling 1 gang pluss reise og opphold. Om du vil utføre dette på et privatsykehus så må du kontakte de du vil utføre det hos, men de ønsker også en henvisning fra lege, for å få sykehistorien din.

Frank tar 3000 kr for dette,så kommer reise og opphold utenom.  Å han brenner for denne forskningen. Hvis han mener at dette ikke vil hjelpe på deg tar han deg ikke inn. Mener han det er verdt forsøket så tar han deg inn.

For å få time hos han må du gå til fastlegen din å få fastlegen til å henvise deg å skrive et lite sammendrag til Sjøkanten legesenter ved Harstad å til lege Frank Hilpüsch

Dagen før transplantasjonen må du tømme tarmen din. 

Så anbefaler at du reiser opp dagen før å reiser hjem dagen etter pga hyppige toalett besøk, og det er ganske utmattende å reise opp og ned samme dag.

Anbefaler også sykemelding 3 til 4 uker etter transplantasjonen.  Noen er helt fine med en gang, mens andre blir uvell og må venne seg til de nye beboerene, å det kan ta litt tid før magen stabiliserer seg. Noen må ha behandling 2 ganger. Noen må ha en behandling 1 gang i året. Det varier fra person til person. Men de fleste trenger bare 1 gang om de er flinke å holde seg unna mat og produkter som dreper gode bakterier. Høydose D3 vitamin ca 10000 daglig er også å anbefale, da det virker betendelsedempende. Men dette må gjøres i samråd ned lege, da for høye nivåer kan være skadelig og blodprøver må taes hver 3 mnd.kan kjøpes på iherb. Da det er alt for dyrt i Norge. Probiotika til daglig bruk anbefales også. Da det inneholder gode bakterier. Kjøpes på apotek her i Norge 

 

Ved IBS (Irrirabel tarm) har en funnet at det skyldes en ubalanse i normal floraen i tarmen. 

En mangler bakterier. Så tarmen blir irritert og magen blåser seg opp, en får forstoppelse diaree og smerter. Og mye mer kan følge med. Uansett hva en spiser blir en dårlig. Om en ikke har noen form for mat inntoleranse, så nytter det ikke uansett hva en spiser. For tarmen er i ubalanse.

Ved IBS så er prognosene for å bli frisk med Fekal transplantasjon 9 av 10. Har du mat du ikke tåler for eksempel gluten allergi eller laktose intoleranse eller melke alergi. Eller er alergisk mot andre produkter. Tar det ikke bort alergiene eller intoleranser.  Men du vil få tilført bakterier som gjør at tarmen normaliserer seg. Slik at du ikke blir oppblåst og får alle de andre plagene som følger med om du spiser mat du tåler.. 

Tåler du  all mat vil du mest sannsynlig bli helt frisk. Men er ingen garanti. Men sjansene er større en at en ikke skal bli det. 

IBD (chrons ulcerøs colitt)

Vi har i utgangspunktet en autoimun sykdom som betyr at imunforsvaret angriper vår egen tarm. Men også irritert tarm. Har du arrvev, stomi eller har på noen måte opperert tarmen vil dette mest sannsynlig ikke virke på deg. 

Men er du slik som meg bare får sår og betendelser i tarmen, så er sannsynligheten for bedring meget stor. Men mindre en på IBS pasienter. Jeg har blitt frisk. Å jeg har vert veldig syk. Calkproktein opp i 4000, betendelse i hele tarmen. Oppkast blodig diarre opp mot 30 ganger i døgnet. Smerter å totalt sengeliggende. Tåler ikke imundempende, eller predisolon. Får lungebetendelse med en gang. Imurell var veldig tøft. Da havnet jeg nesten i rullestol. Klarte nesten ikke å gå pga smerter i ledd.

Alt dette er over nå. Etter 2 behandlinger med FMT er jeg blitt helt fin i magen. Har ikke hatt så god mage på flere år. Nå er det bare 2 uker siden sist behandling. Så hvor lenge det vil vare vet jeg ikke.  Men min personlige mening er at disse tilstandene skyldes ubalsnse i tarmen som beskrevet ved IBS. Og giftstoffer i maten. 

Så jo jeg håper dette er til hjelp for mange, å at flere vil prøve det. For å leve med disse sykdommene er vannvitig vondt og psykisk nedbrytende. Så behandlingen er verdt forsøket, når sjansene for å bli frisk å leve normalt er så stor. 

Mitt største ønske å kamp fremover er at dette skal bli normal behandling som blir dekket av det offentlige. Så folk slipper å tigge seg friske på spleis osv. 

Men vi alle må kjempe. Regjeringen og de som styrer med dette er noen stabukker en må kjempe mot for rettferdighet.

Ønsker deg lykke til.

Følg meg gjerne på chronsmonsteret på FB

ligger mer info på min fb side. 

 

Valg,hvem lover og lyver. Spørsmål fra oss tarmsyke.

Jeg er blitt frisk, andre fortjener det samme, hvorfor uføre folk når de kan bli friske,med en så rimelig å effektiv behandling?

Jeg har i 2 år kjempet for at FMT transplantasjon skal bli kjent. Å lettet å kjempet lenge for å finne noen som utførte det i Norge.

Jeg har i løpet av disse åra mistet mye, å var på grensen til å bli uføretrygdet. Ble deprimert å mistet livsgnisten.

Jeg måtte starte spleis for å få råd til denne behandlingen. Jeg var så syk at jeg kastet opp, løp på do 30 ganger om dagen. Klarte ikke å ta til meg mat,alt gikk ut igjen. Hadde lungebetendelse å ble kjempesyk av imundempende. Nektet til slutt behandling, for jeg skulle ha denne FMT transplantasjonen ,da jeg med 90 prosent sikkerhet viste jeg ville bli frisk. Men kampen for å få den var lang og hard. Å ingen av det offentlige ville støtte behandlingen eller dekke kostnadene. Så jeg hadde bare et valg, tigge om penger på spleis.

Jeg måtte til slutt søke AAP ,å ta permisjon fra jobb. Å frykten for å miste jobben var stor. Jeg var for syk til å klare noe som helst, måtte gi fra meg hesten. Mistet krefter,å var ikke sterk nok til å klare så mye. Ble også husløs,da leieprisene var for høye til min inntekt. Å måtte bo hos min far sammen med min datter. Men fant til slutt en koselig leilighet til meg og min datter.

 

Jeg har prøvd å få svar fra politikere hvorfor de ikke kan ta tak i at FMT transplantasjon skal bli vanlig praksis for oss med IBD og IBS?

7 av 10 med IBD blir friske. Men det i et stadium der tarmen ikke er så skadet at det finnes arrvev eller en har måtte opperert, eller fått stomi. Vår gruppe ender som regel med å bli uføre, dette kan unngås med FMT behandling,om de får det før tarmen er for skadet. Tenk alle barn og ungdom som ikke klarer skolen på grunn av lidelsen og utmattelsen dette er. De fortjener en sjanse med slik behandling. De ender som uføre til slutt, å det kan unngås med en så enkel behandling. 

På IBS pasienter blir 9 av 10 pasienter friske,å det er nå bevist at denne lidelsen skyldes ubalanse i tarmfloraen.

For deg som ikke vet hva FMT transplantasjon er . Betyr det at en får tilført frisk avføring som gjenoppretter normalfloraen i tarmen. Som igjen fører til at du blir frisk, å blir kvitt plagene. Altså vi har mistet en del av bakteriene vi trenger i tarmen for at det skal være en god balanse. Det er en del av imunforsvaret vårt.

Vi med IBD må mulig ha behandling en gang i året.  Men ikke alle. Årsaken er at IBD mest sannsynlig er en autoimun sykdom,  men noe noen forskere  er usikre på nå.

På privatsykehus kan en slik behandling koste opp mot 40000 kr

Men det finnes en god forsker i Harstad som gjør dette for 3000 kr. Å han har gode tall å vise til. Å han brenner for dette arbeidet å har reddet mange liv fra å bli uføre. Inkludert meg.

Etter jeg startet denne bloggen har jeg fått mange henvendelser. Samtlige som har fått utført behandling har fått en bedre hverdag å kan gå på jobb igjen. 

Jeg kan også snart gå tilbake på jobb. Men det er ikke for at helsenorge fungerer. Det har vert en kamp. Jeg selv hadde blitt ufør uten denne behandlingen. Å om jeg ikke hadde startet denne bloggen fått tips og tilbakemeldinger fra andre. Men bloggen har reddet mange andre, som har sluppet å måtte lete på samme måte som meg.

Så hvorfor er dette så vanskelig? Hvorfor stoppet dere forskningen på Stord, når 9 av 10 pasienter ble friske der også?

Tjener dere mer på at folk blir sykemeldte,går over på AAP å ender som uføre? 

Hvorfor kan dere ikke satse mer på dette? 

Dere klager på at mange blir uføre, men sorry, helsevesenet fungerer ikke optimalt, å mange kunne unngått dette med rett behandling. 

Jeg vet ikke om jeg kommer til å stemme i år. Tenkte FRP men den regjeringen har ikke gitt meg svar på noen av blogginnlegga. Å nåværende regjering har ikke imponert. Så hvis bare en polititiker fra et eller annet parti kan svare oss på dette, så kanskje de får min stemme alikevel.

Vi har en økende vekst i tarmproblemer, som er bevist skyldes Antibiotika, tilsetningstoffer,genmanipulert mat og sprøytemidler.  Dette forvirrer imunforsvaret, og dreper gode bakterier.

Så jeg er for et mer økologisk landbruk, og dyr som lever godt og ikke industrielt. Å får ren mat,for giften setter seg i kjøttet. Å dyr fortjener et godt liv mens de lever. Sprøytemidlene setter seg i grønnsakene.

Å dette vet alle, men en prøver å skjule det. 

Bortsett fra giftstoffer og slik har mat ingen betydning. En tåler alt så sant en ikke har matintoleranser for enkelte matvarer, gluten allergi laktoseintoleranse osv. Er en i dårlig periode blir en dårlig uansett hva en spiser. 

Finnes det en politiker der ute som vil gi oss et svar på dette? Hva de kan gjøre med dette?

Ingen har svart til nå.

Her har du en poadkast hva det dreier seg om fra en dyktig forsker som fortjener medalje for arbeidet sitt

https://podcasts.apple.com/no/podcast/8-fremtidens-medisin-med-lege-og-forsker-frank-hilp%C3%BCsch/id1539212619?i=1000504361382&l=nb

 

Å hvis en politiker vil gi oss svar kan dere svare under dette innlegget på chonsmonsteret på facebok.   https://www.facebook.com/groups/543136376630107/?ref=share_group_link

Jeg gir ikke opp denne kampen. For bedre behandling finnes ikke for oss som ikke er kommet så langt at tarmen er blitt skadet.

NAV min fastlege og arbeidsgiver får ros for støtten. De har vert på mitt lag hele tiden. Gastrolegen mer skeptisk. Men mer positiv nå. Å legen i Harstad har reddet livet mitt han er min helt. 

LMF kjemper samme kamp, men kun for IBS pasienter. Men forskning viser det hjelper på IBD også. 

Så hva vil staten tjene mest på? Skape flere arbeidsplasser så kan gi denne behandlingen?

Eller la folk gå slik så nå å bli uføre?