Nå må FMT bli godkjent

Følg gruppa på facebook for mer informasjon om FMT https://www.facebook.com/groups/543136376630107/?ref=share

 

Staten,politikere må våkne så folk kan få en sjanse til å unngå å bli uføretrygdet, miste jobben å leve et liv i smerter !!!!!!Når en så enkel behandling kan hjelpe. Dere sier at en skal prøve å inkludere å få ned antall uføretrygdet. Men dere vil ikke betale 40000 kr for behandling som kan virke å unngå dette, men å betale for sykemeldinger og uføretrygd, og mye dyrere medisiner som ikke virker med masse bivirkninger det er ok. Å det skyldes på at en ikke vet om bivirkningene til FMT etter 20 år. Hva er bivirkningene på medisinene på Imraldi,predisolon osv…jo kreft slag og mye mer. Det er ikke påvist noen bivirkninger med FMT. Å det kan redde liv og jobb til folk. Nei det virker ikke på alle,men veldig mange. Mer en det ikke virker på.

Folk er desperate å heldigvis er Frank Hilpush her for oss: https://www.iharstad.no/folk-flyr-fra-hele-landet-for-franks-behandling-mange-opplever-det-som-siste-utvei/s/5-126-294107?fbclid=IwAR1qYH6bwCPDfrgAjSvvI3PIWykpYRfjph5IZsXQJpzREdT54visBqGgL5E

Nå har det gått noen år. Fekal Transplantasjon har vist seg å ha god effekt på mange. 3 av 4 med IBS(irritabel tarm) har hatt god effekt gjerne opp til flere år.

Jeg har normalt flat mage.

60 til 70% med IBD (chrons , ulcerøs kolitt) har hatt bedring. Men må ofte gjør det flere ganger,1 gang i året. Oftere eller sjeldnere. Har en skade på tarmen kan en dessverre ikke utføre det,som stomi arrvev osv.

Men dessverre har noen ikke hatt effekt. Og det gjør meg trist hver gang jeg hørrer dette.Noen sier de har blitt verre..ufattelig trist.

Men det viser seg at FMT virker på flere en det ikke gjør.  Flere har fått livet tilbake. Har unngått å bli uføretrygdet, å klarer å leve normalt. Men alikevel vil ikke staten hjelpe folk med å dekke utgiftene med dette.

Fekal Transplantasjon er frisk avføring fra en frisk donor som er nøye screenet, som blir overført til en syk tarm.Ikke gjør dette selv,det kan være dødelig.

Årsaken til at det har så god effekt er at mangen med tarmsykdommer har ubalanse i tarmfloraen. Ved å få tilført bakterier fra avføring fra en frisk donor får en tilført bakterier en mangler,og tarmen og imunforsvaret stabiliserer seg.

For min del var jeg frisk I 14 mndr. Etter en sydentur ble jeg syk igjen. De 14 mnd var de beste mnd i mitt liv. Ingen symptomer hadde jeg.

Jeg tålte mest sannsynlig ikke bakterie forandringene. Kjøtt i utlandet inneholder en del antibiotika. (Ikke at jeg spiser så mye kjøtt akkurat)Grønnsaker og frukt er mye sprøytet og genmanipulert. Og mange stoffer som er i mat dreper de gode bakteriene,å de kommer ikke tilbake. Derfor må en få tilført nye. Legene har rådet meg til å ikke reise til utlandet mer. Trist,men vil heller være frisk om jeg noen gang blir det igjen.

Feriene får bli fisketurer eller blåbærturer,men får ikke sen ferie hvert år,så da får en ikke plukket så mye bær. I år har jeg ikke hatt energi til å fiske så mye. Men har fått slappet av hos min mor en del.

 

 

 

Jeg klarte å samle inn penger til en ny transplantasjon.  Å fikk utført det. Ble delvis bra igjen. Men bare i 1 mnd. Var mye stress etter transplantasjonen. Var våken i 3 døgn pga flykaos. Å jeg med flyskrekk så må dopes ned var ikke dette gunstig for. Så fikk vondt i magen,fløy mye på do.Hadde masse nærver

Da jeg kom hjem ble det en del stress på hjemmebasis,å jeg fikk ikke tatt det rolig å begynte på jobb for tidlig etter transplantasjonen. En skal i utgangspunktet ta det rolig å ikke stresse 1 mnd etter transplantasjonen. Vi med IBD bør ta 2 transplantasjoner med 2 månders mellomrom,det hadde jeg ikke penger til. Så ble med den ene. Første gangen klarte jeg å samle nok penger til 2. Å som nevt tidligere var jeg helt frisk i 14 mndr.

Etter hvert begynte magen å blåse seg opp,jeg ble utmattet Hadde mye smerte,å følte tarmene skulle sprenges,fikk ikke igjen bukseknappene. . Holdt på å svime av på jobb. Klarte ikke å konsentrere meg,eller være til stede for pasientene 110% noe som er viktig i mitt yrke. Glemte mye. Å hadde ingen overskudd. Kom hjem å hadde så mye smerter at jeg klarte ikke å gjøre mer. Dette pågikk i noen uker.

(Medikamenter kan også drepe de gode bakteriene en får tilført. Pluss sprtøytemidler og tilsettningstoffer i mat,og mye mer gift mat inneholder)

Det endte med sykemelding og har vert sykemeldt siden, og forsøker nå Imraldi Biologisk medisin. Noe jeg hater. For det har ingen effekt,magen er oppblåst,mye blod og slim. Kalproktein går ikke ned,de har ligget på 3000 i flere mndr.Våkennetter,svette smerter,feber så går en del tramadol,og parlagin forte. Vival mot angst ,nærver og uro som oppstår,i frykt for å ikke bli bra igjen. Frykten for å miste jobben å bli uføretrygdet tærer mye. Jeg grubler hver dag og natt. Å ber om å vinne i lotto så jeg kan ta 2 nye transplantasjoner.40000 har jeg ikke sjans til å spare.

Elsker å være på sjøen. Beste Atle forsøker det han kan å dra meg ut på ting. Men stiller opp å prøver å få i meg mat de periodene jeg er så dårlig at jeg ikke klarer mat. Har blitt lite fiske i år.

Jeg klarer heller ikke være så mye sosial,da jeg har mye luft,å det er ubehagelig å måtte holde det inne.Har heller ikke energi. Er altid trøtt,å har problemer med å få med meg hva folk sier.Den energien jeg har bruker jeg på barna mine,som er voksne og dyra mine. Ellers er jeg bare hjemme,eller reiser til min mor.

Vekslende forsoppelse,til blodig slim og diarre. Utmatelse,fatigue, depresjon, kvalme, nedsatt matlyst, er hverdagen.Av og til vil en bare slippe mer.  Men er glad jeg har dyra mine. Min yngste datter tar for det meste hesten. Men jeg går i stallen så ofte jeg kan. Den hesten har reddet meg,og holder motivasjonen oppe. Vi trener mot trav.Mange tror at en er i god form for at en går ut med dyra. Men på innsiden av kroppen er det krig,som ikke vises. En må være syk for å forstå det. Er som en evig omgangsyke som ikke går over.

Blir jeg uføretrygdet vil verden rase sammen. Hvem vil ansette meg igjen liksom? Å enda mindre penger. Må vel bo i en campingvogn til slutt. Rart at folk gir opp?

Staten ødelegger folk. På meg som FMT hadde så god effekt på. Synes jeg virkelig jeg skulle fått det dekket. Da kan alt som er i ferd med å skje nå unngås. Men politikerene og de som styrer gir vel blanke faen. Skulle dette vert en av dem eller noen av demmes nærmeste,hadde de hatt råd selv. For dem er dette småpenger.

Jeg tør ikke starte en ny spleis. Staten kan ta det,burde hvertfall. Jeg har jobbet og betalt skatt i årevis. Politikerene burde skamme seg. Alle skal inkluderes sa nettopp Støre… Jo jo. Kutt meg her og der….helsevesenet sliter. Jeg må skru av tv hver gang jeg ser en politiker. Bare løgner og lovnader som ikke skjer..å politikk er for de rike.

Min historie er ikke den eneste. Mangen med tarmproblemer som står å stanger hodet mot veggen.

Vil du dele din historie med FMT ta kontakt på chronsmonsteret kampen for Fekal Transplantasjon  på facebook. Sammen er vi sterkere om vi deler våre historier. Jeg deler gjerne din historie på denne bloggen.