Chronsfri uten symptomer 6 mndr etter FMT

Hesten jeg måtte selge pga chrons …på bildet.

https://www.facebook.com/groups/543136376630107/?ref=share_group_link

Det er nå gått ca 6 måneder jeg begynte å bli bedre etter Fekal Transplantasjon. Å formen er bare stigenede. Energien begynner å komme tilbake også. Nå klarer jeg å gjøre litt etter jobb også. Er ikke helt tappet av energi etter jobb. Magen er helt bra. 

Jeg fikk korona. Ble veldig dårlig,er vaksinert. Hadde vondt i magen de første dagene, å var livredd for at jeg skulle få oppbluss. Men gikk å leste på symptomene, å det sto at magetrøbbel var vanlig ved korona. Men er helt fin igjen nå. Bare litt hjernetåke. Heldigvis for det.

Men uansett mot alle ods, gastroleger som mener FMT ikke fungerer på Chrons og IBD pasienter, har vi vel klart å motbevise det at det faktisk fungerer på noen,men dessvere ikke alle,minst Frank og forskerene som driver med dette har mye data på dette å bevis, å vet hvor god behandlingen er. Ikke bare på meg men 7 av 10 med IBD. Og 9 av 10 med IBS. 

Mange fastleger vet ikke hva dette er. Og jeg har fått meldinger av folk som ikke får henvisning fordi fastleger eller gastroleger ikke vet hva dette er eller har tro på at det fungerer. Mange som vil prøve FMT har ikke råd, å vil starte spleis slik som jeg gjorde. Å slik burde det ikke være i et land som Norge. Landet taper mer på at folk blir uføre på grunn av tarmsykdommer…

OM DIN LEGE ELLER FASTLEGE FRARÅDER DEG Å PRØVE, IKKE GI DEG. DET ER DITT LIV OG DU SOM LEVER MED SYKDOMMEN. 

Mange hørrer på sin lege, men de er bare mennesker, og ikke altid de har rett. Men en har ikke lov å anbefale noe som ikke er godkjent behandling eller normal praksis i Norge…

Jeg ble frarådet dette, å hadde diskusjoner med min gastrolege. Men jeg sto på mitt, motsatte meg mer behandlig, tok transplantasjonen å ble frisk. Bedringen kom ca 3 uker etter transplantasjonen, gradvis, men så plutselig en dag følte jeg meg helt fin.

Om det ikke fungerer på deg har du hvertfall  prøvd. Har du stomi opperert eller har arrvev i tarmen er odsene så dårlige at du vil mest sannsynlig ikke bli tatt inn. 

 

Så vi får håpe at vi snart blir hørt,og at det blir normal godkjent behandling i Norge. Så flere kan få prøvd dette, å få oppleve det samme som meg. Når jeg tenker tilbake på hvor syk jeg var, er det bare helt utrolig at jeg klarte dette. Men det var en kamp. Å får jeg oppluss, vet jeg at dette fungerer bedre en noen medisin på meg. Så da reiser jeg tilbake å gjør det 1 gang i året hver 6 mnd om jeg må..bedre det en alternativet, så ja jeg er klar over at jeg mulig må utføre dette igjen. Men bedre å være frisk å ha et liv. Jeg hadde ikke levd lenge slik ting var. 

 Å kunne være frisk kunne spise normalt, kunne gå ut. Gå i stallen igjen, på tur, være sosial ha energi ,ikke kjenne på smerte eller bo på toalettet og spybøtta som sin beste venn, eller kvalme og feber, blobad ,og se gravid ut annen hver dag ,å slippe næringsdrikker, smertestillende, våkne av at sengen er våt av svette ,å slippe å gå i en evig morfinrus er bare helt magisk. En slipper bekymringene med å miste jobben, og kan begynne å bygge seg opp igjen. Ikke minst en sover godt, og ikke ligger våken i flere døgn pga smerter og dobesøk. Å ikke minst alt det psykiske som følger med å være syk. En mister motet, å ser ingen fremtid eller glede.En mister venner, for en aldri orker å bli med på noe,eller orker besøk.  Jeg mistet hesten, å det var veldig tungt. Men jeg var for syk til å ta meg av den, å måtte ha hjelp hele tiden. Å så ble økonomien helt på bunn da jeg måtte over på AAP,,så kunne ikke sette den på trenerstall heller.. 

Men er tilbake på jobb nå. Så kan puste lettet ut med magen. Men det tar tid å bygge opp økonomi, og alt som følger med etter et slik forløp, og spesielt når en må betale for reise hotell og behandlinger selv. Fikk en del inn på spleis, men har også brukt og spart av egne penger. Så billig er det ikke. Men jeg hadde fortsatt vert syk og ufør nå, om jeg ikke hadde kjempet så hard for å få behandlingen. Å om jeg ikke hadde fått hjelp av andre økonomisk.

 

Noen sier at de vet ikke ettervirkningene om 20 år…tja hva med predisolon, humira, imurell osv…der vet vi hva senvirkningene kan være. Å de bivirkningene er ikke fine.Å mange blir dårligere av bivirkningene, en selve sykdommen. Kreft, vonde ledd, benskjørhet og mye mer er bare en liten del av bivirkningene av medisinene. Om jeg kan holde meg frisk i 20 år, så driter jeg i hva som skjer om 20 år. Da er jeg hvertfall frisk de 20 åra, i stedet for å ligge syk i 20 år. Tror koronavaksinen som er mindre utprøvd er farligere og mer usikker. Men der snakker de ikke om noen senvirkninger etter 20 år. 

Ved Fekal transplantasjon på en trygg måte hos en lege eller forsker som kan jobben sin er det ikke farlig. Men det er farlig å prøve selv hjemme. Det kan være dødelig. Forstår frustrasjonen til folk.  Men donorene må kontrolleres, være sunne. Avføringen må sjekkes,slik at en ikke får uønsket bakterier eller virus som kan gjøre deg veldig syk, og føre til død. Eller du lager sår eller lignende, som kan føre til forgiftning og en kan dø.

Men hos en lege som kan dette og gjør som en skal, er dette helt trygt. 

Mange lurer på om jeg ikke har blitt avhengig av sterke smertestillende. Nei absolutt ikke. Har ikke hatt noen form for abstinenser eller behov for dem. Bare glad for å slippe dem. 

Håper flere der ute får oppleve det samme som meg og flere andre. Og at det blir normal behandling. 

Jeg er så takknemlig at jeg er ute av det smertehelvete og alt som følger med chrons og IBS. Å håper det varer.

Følg meg gjerne på chronsmonsteret på facebook,der er mer informasjon om hvorfor FMT virker, også andre innlegg i bloggen min.

https://www.facebook.com/groups/543136376630107/?ref=share_group_link

Ønsker dere alle masse lykke inn i det nye året, og at vi klarer å kjempe for at  FMT skal bli normal praksis. 

Legger ved en link som forklarer litt om hvorfor Bæsj er god medisin.

https://tv.nrk.no/serie/viten-og-vilje/2017/DMTV23002117/avspiller